vrijdag 5 augustus 2011

Dag 2 in LA

's Ochtends eerst de koffers inpakken en met de taxi van Downtown naar Beverly Hills Sofitel. Wat een mooi hotel en wat is het hier toch heerlijk leven in luxe. Je hoeft niks te doen. De deur van de auto wordt voor je open gedaan, de tassen worden voor je gepakt, alle deuren worden voor je open gedaan en natuurlijk worden de koffers voor je gebracht. Op je hotelkamer hebben ze een heerlijk muziekje aangezet (klassiek maar is best mooi al zeg ik het zelf). Geweldig toch. Je heerlijk laten verwennen. Alles ziet er keurig uit in Beverly Hills en goed onderhouden. Mooie tuintjes en hele schone straten.

Het hotel Sofitel













Het uitzicht vanaf onze hotelkamer. Iedere dag is de dag gestart met zware bewolking. Na een uurtje of 10 begon de zon heerlijk te schijnen.











Deze dag zijn we gestart met de hop on hop of bus. Zie je gelijk alle hoogtepunten van LA en weet je waar je nog een keer naar toe wilt. In Beverly Hills zie je eigenlijk alleen maar grote en dure auto's rijden. Alleen daar zie je al meer ferari's dan je in je hele leven hebt gezien. Ongelooflijk. Wat doen wij verkeerd?

Als je van shoppen houdt, moet je echt naar LA. Je hebt zoveel leuke winkelcentra. Vergeet niet een goed gevulde portemonnee mee te nemen, want ze kennen geen goedkope winkels. Ja misschien in downtown. Tijdens de hop on hop of bus tour konden we natuurlijk al goed kijken waar we moesten zijn voor het shoppen. Onderweg kom je ook ontzettend veel bekende straten vanuit films of tv-series tegen, waaronder Melrose. Er zijn ook ontzettend veel studio's waar tv-series opgenomen worden, of films en talkshows als Dr. Phil.



Het witte huis voor in de films.













En dan ben je ineens in Hollywood. Ik had verwacht dat de walk of fame ontzettend bijzonder zou zijn met alleen de sterren van de sterren. Maar nee. Het is een straat van een groot aantal miles met in het begin de onbekenden van de onbekenden. :)

Hollywood is wel een heel gezellig stuk. Leuke winkels en gezellige kroegjes. Wanneer je echt in het centrum van Hollywood zit, is het gezellig druk.

































En dan uiteindelijk een ster van een ster.













Verder met de hop on hop of bus langs downtown. In downtown bevindt zich het financieel centrum met de enorme torens, maar ook verschillende wijken als Chinatown, Japenesetown en wijken als Latino wijk, etc.

Downtown is heel anders dan Hollywood en dat is ook weer heel anders dan Beverly Hills. Wel apart om al die verschillen in 1 stad te zien. Dan zie je ook de grote verschillen tussen arm en rijk.




's Avonds even lekker shoppen bij de Grove.

Geen opmerkingen: