vrijdag 14 mei 2010

Regen in Toscane

In de meivakantie ben ik met Hans naar Toscane geweest. Er even lekker tussenuit met z'n tweetjes. De dag voor koninginnedag hebben we de koffers ingepakt. Ja we gaan naar Italiƫ en daar is het over het algemeen mooi weer. Dus we nemen mee korte broeken, t-shirts, hemdjes en voor de zekerheid twee driekwartsbroeken en twee truien.

We vertrokken met koninginnedag met de auto naar Italiƫ. Het is ontzettend mooi om met de auto te reizen. Je ziet telkens de omgeving veranderen en dat is erg indrukwekkend. De eerste dag in de auto was het ontzettend druk op de weg en voor de Gotthard Road Tunnel stonden we een aantal uren stil. Tegen 21.00 uur waren we bij Lake Como en daar hebben we overnacht. De volgende dag was het nog ongeveer drie uur rijden en waren we bij het appartement Fatooria Di Casalbosco in Santomato. Een prachtig appartement met een ontzettend mooi uitzicht over de omgeving. Deze tweede dag was het echt super mooi weer. We hebben heerlijk gefietst in de omgeving en 's avonds zijn we een dorp ingegaan om lekker te eten.

Zondag stonden we op en keken naar buiten: REGEN. Ok 1 dag regen is ook niet zo erg. De volgende dag en de dagen daarop: REGEN. Ja dan heb je niet genoeg aan twee truien en twee driekwartsbroeken. Ondanks de regen en de niet al te hoge temperaturen (tussen 7 en 13 graden) hebben we het ontzettend leuk gehad. We hebben veel gezien: Pisa, Florenze, Siena, Lucca, Montepulciano, Montalcino, Volterra, Prato en nog veel meer andere plaatsen. We hebben veel rond gereden en leuke routes gevolgd. Zeker de moeite waard om nog een keer heen te gaan (met mooi weer natuurlijk) om lekker te kunnen fietsen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Doe het nog eens met mooi weer in de (vroege) zomer: de lucht is van kristal met zon erbij. Bezoekje aan Elba is ook leuk, voor de verandering.